Meghalt Frank Sinatra özvegye

Barbara Sinatra élete 91. évében hunyt el.

MTI
2017. 07. 26. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

John Thoresennek, a család szóvivőjének, a Barbara Sinatra-gyermekközpont igazgatójának közlése szerint az 1998-ban elhunyt énekes negyedik felesége kedden természetes halált halt a kaliforniai Rancho Mirage-ban lévő otthonában, családja és barátai körében.

A pár 1976-ban kelt egybe, ez volt Frank Sinatra leghosszabb, huszonkét éven át tartó házassága. Korábban Nancy Barbatóval, Ava Gardnerral és Mia Farrow-val élt házasságban. Barbara Sinatrának ez volt a harmadik házassága, Frank Sinatrát második férje, Zeppo Marx révén ismerte meg.

Barbara Sinatra a Lady Blue Eyes: My Life With Frank Sinatra című, 2011-ben megjelent memoárjában emlékezett meg életéről a világsztár énekessel.

A Missouri állambeli Bosworth-ben született Barbara Blakely néven, visszaemlékezései szerint szegényen és barátok nélkül nőtt fel. Családjával a kansasi Wichitába, majd a kaliforniai Long Beachbe költöztek. Mint mondta, az 1940-es évek sok más tinédzseréhez hasonlóan beleszeretett egy hangba a rádióban.

Első házasságát Robert Harrison Oliverrel, egy Sinatra stílusában előadó énekessel kötötte. Röviddel fiuk születése után elváltak, Barbara 1959-ben ment hozzá Zeppo Marxhoz.

Barbara Sinatra fiatal éveiben modellként dolgozott, már Frank Sinatrával kötött házassága előtt a Palm Springs-i felső tízezer tagja volt. Az ötvenes évek végétől bántalmazott és elhanyagolt gyerekekkel kezdett foglalkozni. 1986-ban Frank Sinatrával közösen alapította meg a róla elnevezett gyermekközpontot Rancho Mirage-ban, ahol máig összesen több mint húszezer fizikailag, érzelmileg és szexuálisan bántalmazott gyereket kezeltek.

A központ munkájából az utolsó időkig aktívan kivette részét, segítségével létrehoztak egy videoprogramot, amelynek segítségével a világ bármely részén segíthették az érintett gyerekek gyógyulását. Segélyalapokat hozott létre, hogy biztosítsa a gyerekek szükségleteit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.