Nyílt levélben búcsúzott férjétől a Linkin Park énekesének özvegye

Chester Bennington „most már fájdalom nélkül énekli dalait mindannyiunk szívében” – írta.

MN
2017. 07. 28. 17:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc nappal azután, hogy holtan találták Chester Benningtont Los Angeleshez közeli lakásában, nyílt levélben búcsúzott az énekestől özvegye, Talinda Bennington.

Ebben azt írta, egy héttel ezelőtt elvesztette lelki társát, gyermekei pedig elvesztették a hősüket. „Mesébe illő életünk volt, és most ez hirtelen átváltozott valami beteg Shakespeare-i tragédiává. Hogy léphetnék tovább? Hogyan szedhetném össze lelkem összetört darabjait?” – tette fel a kérdést. Mint írta, erre az egyetlen válasz az, ha szeretettel felneveli a gyerekeket. Kiemelte: szeretné, ha világszerte tudnák a rajongók, hogy a család érzi szeretetüket.

Talinda Bennington mindemellett azt írta, a gyerekek túl fiatalok ahhoz, hogy elveszítsék édesapjukat. Ugyanakkor tudja, hogy a rajongók segítik majd életben tartani Chester Bennington emlékét, aki „most már fájdalom nélkül énekli dalait mindannyiunk szívében”. „Nyugodj békében, szerelmem” – zárta sorait.

Chester Bennington boncolását július 21-én végezték el. A hétfőn közzétett jelentés szerint a Linkin Park énekese felakasztotta magát. A halottkém hivatalának szóvivője korábban megerősítette, hogy a hálószobában, ahol a 41 éves énekest megtalálták, nem voltak drogok. Chester Benningtont Chris Cornell 53. születésnapján találták holtan. Cornell, Bennington barátja májusban vetett véget önkezével az életének.

A Palos Verdes Estates-i rendőrség hétfőn hozott nyilvánosságra egy hangfelvételt, amelyen egy sofőr hívja a 911-et. A felvétel szerint azért rendelték Bennington házához, hogy elvigyen egy kocsit, és a házvezetőnő riasztotta, hogy megtalálta Bennington holttestét egy hálószobában. A sofőr azt is közölte, hogy személyesen nem látta a halottat, de a házvezetőnő zokogása belehallatszik a telefonbeszélgetésbe.

A Linkin Park tagjai nyílt levélben búcsúztak társuktól. Közben azt is bejelentették, hogy lefújták a turnét, amelyre ezen a héten indultak volna.

Az együttes azt is közölte, hogy Bennington emlékére öngyilkosság-megelőző honlapot indítottak. A Chester.linkinpark.com szájton fontos információk szerepelnek, köztük olyan forróvonalak – a Suicide Prevention Lifeline (Öngyilkosság-megelőző életvonal) és a Crisis Text Line (Krízis üzenetvonal) – számai, amelyek segítséget tudnak nyújtani a kétségbeesett embereknek. A honlapon gyűjtik a közösségi médián megjelent üzeneteket is, amelyekben a rajongók búcsúznak az énekestől.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenes 116-123-as vagy 06-80/820-111-es telefonszámot!

A Linkin Park 1996-ban Kaliforniában alakult, világszerte ismertté és népszerűvé pedig négy évvel későbbi bemutatkozó lemeze, a Hybrid Theory tette. Következő albumukkal, a Meteorával tovább meneteltek, a Billboard kétszázas listájának éléig jutva. A nu metalnak nevezett stílus egyik úttörői voltak: a metalos durvulást rappel vegyítették, számos rádióbarát slágert letéve az asztalra. Legutóbbi lemezük, az idei One More Light nagy visszhangot váltott ki, miután a korábbiakhoz képest másfelé kalandoztak el, elektronikusabb és poposabb dalokkal előállva. A zenekar épp a One More Light-turné közepén volt, amely novemberig lekötött dátumokkal rendelkezett. Ennek európai része július 6-án, Birminghamben ért véget, és 27-én folytatódott volna az amerikai Mansfieldben. A soproni állomás Chester Bennington utolsó öt koncertje között szerepelt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.