Online tárlatot nyitott a Guggenheim Múzeum

A képek 625 művész nevéhez köthetők, a különleges tárlaton Cézanne, Modigliani, Picasso és Pollock munkája is megtekinthető.

Pion István
2017. 07. 20. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 1700 művészeti alkotást tett interneten elérhetővé a Guggenheim Múzeum – írja a My Modern Metre hivatkozva a Kulter.hu.

A világ egyik legnagyobb múzeumának három intézményében, New Yorkban, Velencében és Bilbaóban az állandó gyűjtemény körülbelül 7000 alkotást tesz ki, ezekből látható most 1700 a mindenki számára hozzáférhető netes tárlaton.

A képek 625 művész nevéhez köthetők, a különleges tárlaton többek között Cézanne, Modigliani, Picasso és Pollock munkája is megtekinthető. Látható több magyar vonatkozású kép is. A magyar mezőnyből kiemelkedik Moholy-Nagy László, akinek 23 műve lett neten hozzáférhető, persze ingyen.

A gyűjtemény a 19-20. század művészettörténetének legfontosabb alakjait fogja össze. A honlapon több szempont szerint lehet keresni a művek között, például alkotó, irányzat, kor szerint is, és felkerültek az internetre egyebek mellett filmek, videók, fényképek, festmények, installációk és szobrok is. Az e-tárlaton a legtöbb alkotó részletes életrajza is olvasható, így sok apró részletet megtudhatunk a művészek munkásságáról, életművük állomásairól, valamint az egyes képek kialakulásáról, illetve a művészettörténetben elfoglalt helyükről is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.