Rengeni fognak a bonchidai Bánffy-kastély falai

Július 12–16. között az elektronikus zene veszi át az uralmat Bonchidán: indul az Electric Castle.

Grund
2017. 07. 04. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bonchidai Bánffy-kastély 2013 óta ad otthont az Electric Castle fesztiválnak, amely minden évben ott van Európa tíz legjobb középméretű fesztiváljának sorában. Az idén július 12–16. között az elektronikus zene legnevesebb képviselőivel és csodálatos látványvilággal várják az érdeklődőket.

Deadmau5-nak eddig hatszor jelölték Grammy-díjra a zenei produkcióit, háromszor nyerte el a DJ-knek kiírt legnagyobb globális verseny nagydíját, emellett több tucat díjat és több millió rajongót tudhat magáénak. A kanadai alkotó nemcsak elismert művész, hanem a progressive house stílus legnagyobb producereinek egyike is. A világ nagy fesztiváljainak rendszeres fellépője Dániából érkezik Kolozsvárra: Trentemöller kifinomult, szofisztikált zenéjéről ismert, no meg arról, hogy minden élő találkozáskor rendkívül látványos előadással jutalmazza meg rajongóit.

A House of Pain évfordulós turnéja közepén jár. Huszonöt éve játszik, és ott lesz Bonchidán is, mégpedig az eredeti felállásban, minden régi taggal a színpadon: DJ Lethal, Dannyboy és Everlast. Élő hangszerkísérettel hoznak teljes élményt nyújtó előadást, amelyben a House of Pain repertoárjának legismertebb számait lehet majd hallani, akárcsak Everlast szólókarrierjének meghatározó darabjait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.