Sokba került Kálomista Gábornak a Veszettek bukása

A film 790 millió forint támogatást kapott, de alig nézték meg. A cég 16 millió mínusszal tűnik el.

MN
2017. 07. 09. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beolvasztja fő filmes vállalkozásába, a Mega Film Kiadó Kft.-be Kálomista Gábor pruducer a cég tulajdonában lévő Kakukkfiók Film Kft.-t – írja a Hvg.hu. Ezt a kft.-t a Kakukkfiók munkacímen forgatott, végül Veszettek címen bemutatott, egy szélsőjobboldali csoportról szóló film gyártására hozta létre a producer 2013-ban – most 16 millió forintos mínusszal tűnik el.

A Kálomista munkatársa, Goda Krisztina által rendezett film két dologról lett ismert: ez az alkotás kapta a sokáig legnagyobb támogatást a Magyar Nemzeti Filmalaptól, 790 millió forintot; a film összesen egymilliárd forintból forgott. Ugyanakkor ez volt az egyik legnagyobb bukása is a filmalapnak, ugyanis összesen csak 7545 ember nézte meg, és mindösszesen 9 millió forintot hozott vissza a pénztáraknál. Kálomista ennek ellenére eddig összesen 2,5 milliárd forint támogatást kapott a filmalaptól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.