Elhunyt Mireille Darc

A francia színésznő hetvenkilenc éves korában halt meg.

MTI
2017. 08. 28. 10:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 60-as, 70-es évek egyik legismertebb francia színésznője hétfőre virradó éjszaka agyvérzés következtében halt meg – közölte az RTL francia rádió a család információi alapján.

A színésznő, aki „hűvös szőkeségként” kezdte karrierjét, mintegy 50 filmben szerepelt, köztük az Ahol az öröm tanyázik, az Alulról az ibolyát és a Borsalino címűben. Utóbbiban a főszerepet Jean-Paul Belmondo és Alain Delon – sok éven át az élettársa – oldalán formálta meg.

Darc 1938 májusában született Dél-Franciaországban, Toulonban, ahol művészeti főiskolára járt. Párizsba költözve manökenként dolgozott, mielőtt a filmes szakma felfedezte volna magának. Ismertté a Galia című pszichothrillerrel vált a 60-as években, míg a világhírnevet a Magas, szőke férfi felemás cipőben című kémfilmparódia hozta meg számára 1972-ben.

A színésznő gyerekkora óta szívproblémákkal küzdött, a 80-as években ezért egyre kevesebbet állt kamera elé. 1980-ban szívműtétet hajtottak rajta végre, 2013-ban ismét operációra volt szüksége. Az elmúlt évben több agyvérzést is elszenvedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.