Megmentik a Soundcloud internetes zenemegosztót

Pénz kerül a veszteséges céghez. Az alkotók viszont örülhetnek, a vezetőcserék ellenére önálló marad.

Balogh Roland
2017. 08. 13. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy néz ki, megmenekül a Soundcloud internetes zenelejátszó, miután 170 millió dolláros befektetéshez jut a platform – jelentette a BBC. A hírt a svéd alapítású, berlini székhelyű vállalat elnöke, Alexander Ljung is megerősítette, egyúttal blogbejegyzésében jelezte, ezzel párhuzamosan átalakítások lesznek a cég vezetésében, ő például távozik tisztségéből.

Az új vezető a Vimeo videómegosztótól jön, Kerry Trainor vezérigazgatói minőségben veszi át a Soundcloud irányítását. Ugyancsak a Vimeónál dolgozott korábban Mike Weissman is, aki pedig a napi operatív ügyekért felel majd.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a 2008-ban elindított, világszerte sok, főleg kezdő zenész számára az egyik fő publikálási felületnek számító szolgáltatás igen nagy anyagi gondokkal küzd, jó ideje veszteséges. Július elején munkatársainak 40 százalékát, 173 főt bocsátottak el, és 50 napra, azaz szeptemberig maradt elég forrásuk a működéshez. Akkor számos előadó, köztük talán a legismertebb, Chance the Rapper jelezte, nem lenne jó veszni hagyni a Soundcloudot, meg kellene menteni, hogy tovább tudjon üzemelni.

Ljung egyébként amellett, hogy azt írta, az oldal anyagilag jó ideig rendben lesz, azt is leszögezte, a változással is ugyanaz az alulról építkező független megosztó lesz, mint eddig. Vagyis ezek szerint nem kerül egy nagy internetes multi alá sem a jelenleg 40 millió felhasználóval rendelkező oldal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.