Nagy Kata költőt választották a JAK új elnökévé

A fiatal írókat tömörítő irodalmi szervezetnek 12 év után van újra női elnöke.

MTI
2017. 09. 05. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy hagyománnyal bíró, több évtizedes múltra visszatekintő, fiatal írókat tömörítő irodalmi szervezetnek 12 év után van újra női elnöke, akinek mandátuma január elsejétől három évre szól – olvasható a József Attila Kör (JAK) honlapján. A Szigligeten, a JAK évi rendes irodalmi táborában megválasztott új elnök, Nagy Kata 1986-ban született Dunaföldváron. 2005 óta rendszeresen jelennek meg versei. Első verseskötete 2016-ban Inkognitóablak címmel jelent meg a JAK-füzetek sorozatában. 2012 óta a JAK tagja.

A közgyűlésen lemondott a JAK eddigi elnöksége, így a tagok új tisztségviselőket választottak. Az új elnökséget Bende Tamás, Czinki Ferenc, Deres Kornélia, Hutvágner Éva és Urbán Ákos képviseli. Kassai Zsigmond hivatalosan szeptember 30-ig tölti be még a JAK titkári pozícióját, utódját az új vezetőség keresi.

A közgyűlésen a JAK új tagokat is választott Bakos Gyöngyi, Gondos Mária Magdolna, Halász Rita, Harag Anita, Imre Ábris, Kustos Júlia, Németh Gábor Dávid, Papp-Zakor Ilka, Pencs Attila, Posta Marianna és Somorjai Réka személyében – olvasható az összegzésben, amely szerint a jelenlegi elnök, Gaborják Ádám 2017 végéig, Nagy Kata munkába lépéséig tisztségben marad. Két cikluson, összesen hat éven át vezette a szervezetet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.