Tényleg nem elképzelhetetlen, hogy musical lesz a Szomszédokból

Németh Kristóf viccelt is meg nem is, amikor Gazdagréten bejelentette, hogy musicalt csinálnak a sorozatból.

MN
2017. 09. 05. 16:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index.hu hétfőn számolt be róla, hogy Németh Kristóf, a sorozat egykori szereplője egy gazdagréti Szomszédok-rendezvényen jelentette be: Szente Vajkkal közösen már dolgoznak az ügyön, vagyis musicalt csinálnak a Szomszédokból. Ismerve a hazai viszonyokat – amelybe az is belefér, hogy a mai napig sokan poénkodnak az Oscar-díjas Saul fia musical változatával –, inkább megkerestük Némethet, hogy végül is mennyire komolyak a szándékaik.

„Azért ez inkább geg, mint valóság, de valóban ötletelünk. Szente Vajkkal sok-sok közös munkánk volt és van, színészként együtt játszottunk például Szirtes Tamás rendezésében, a Primadonnák című produkcióban. Ráadásul azt hiszem, mindössze mi ketten hittünk abban, hogy egy Rejtő Jenő-regény, A szőke ciklon színpadra állítható. De a Szomszédok musical változata mellett rengeteg ötletünk van a tarsolyban” – mondta a színházvezető.

„A Szomszédok-musical, ahogy az ilyen ötletek esetében általában lenni szokott, egy vidámabb estén merült fel közöttünk. Én pedig mint impresszárió, színházigazgató, producer vagy alkotótárs eljátszottam a gondolattal, hiszen ez ma trendi. De azért mégis inkább viccről van szó” – tette hozzá.

Ami viszont nagyon is komoly, az, hogy szeptember 16-án, a Színházak Éjszakáján mutatkozik be az Uránia Nemzeti Filmszínházban Németh Kristóf új magánszínháza, a Fórum Teátrum. Szinetár Miklós, Benedek Miklós és Karinthy Márton mellett Balázs Andrea és Csonka András lesz a vendége a beszélgetőszínházi produkcióinak. Németh Kristóf Szente Vajkkal itt fogja bejelenteni, hogy milyen közös munkákat terveznek a következő évadra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.