A Magyar Érdemrend nagykeresztjével tüntették ki Fekete Györgyöt

A Magyar Művészeti Akadémia leköszönő elnöke Orbán Viktortól vehette át az elismerést.

MN
2017. 10. 30. 18:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Érdemrend nagykeresztjét vehette át Fekete György belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia leköszönő elnöke Orbán Viktor miniszterelnöktől hétfőn az Országházban – írja az MTI.

Fekete György nem is egy, de legalább két életműnyi munkát végzett el: 1994-ben egy teljes művészi és kultúrpolitikai életpálya után nyugdíjba vonult, mégis előbb országgyűlési képviselő lett, a KDNP alelnöke, az elmúlt hat évben pedig felépítette „Magyarország legjelentősebb kulturális intézményét”, a Magyar Művészeti Akadémiát – méltatta őt a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta: az MMA nemrég leköszönt elnöke egész pályafutása során mind művészetével, mind kultúrpolitikai szolgálatával a magyar kultúra szellemiségének fenntartásáért dolgozott és dolgozik.

Fekete György a kitüntetés átvétele után köszönetet mondott azért, hogy hat évvel ezelőtt az MMA létrehozásában a kormány és a miniszterelnök partneréül fogadta őt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.