Elmarad a Marton-rendezés premierje

A bérletes nézőket hamarosan tájékoztatják a megváltozott műsortervről.

MN
2017. 10. 24. 9:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sárosdi Lilla csütörtökön közölte, hogy Marton László volt az, aki fiatalkorában megpróbálta szexuális érintkezésre rávenni egy autóban. A rendező úgy reagált: az állítás minden valóságalapot nélkülöz, és kénytelen megtenni a megfelelő lépéseket. Marton később felfüggesztette oktatói tevékenységét a színművészeti egyetemen, és lemondott a Vígszínház főrendezői posztjáról. Ezt követően több nő is azt állította, hogy a rendező zaklatta.

A Vígszínház kedden közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban. Ebben leszögezte: a társulatot mélységesen megdöbbentették a Marton Lászlóval, a színház egykori igazgatójával kapcsolatos vádak. „Szeretnénk kifejezni együttérzésünket és támogatásunkat mindazoknak, akik akaratuk ellenére megalázó, emberi méltóságukat vagy személyi szabadságukat sértő, érzelmi törést okozó helyzetbe kerültek. A Vígszínház elítél minden ilyen jellegű cselekményt. Eddig is eltökéltek voltunk, de most még nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden hasonló esetnek elejét vegyük, hogy ezeket idejében felismerjük, és az ügyben eljárjunk” – fogalmaztak a társulat tagjai.

Hangsúlyozták, hogy a Vígszínház

Felidézték, hogy 2017. október 20-án Marton László a személyét érintő ügy tisztázásáig lemondott a Vígszínház főrendezői pozíciójáról, és a Vígszínház a lemondást elfogadta.

Kitértek arra is, hogy Ibsen december 15-re tervezett, A vadkacsa című darabjának bemutatója elmarad a Pesti Színházban, és a bérletes nézőket hamarosan tájékoztatják a megváltozó műsortervről. (A darabot Marton László rendezte.)

„A Vígszínház társulata ebben a különösen feszült érzelmekkel teli helyzetben is mindent megtesz azért, hogy magas művészi színvonalú előadásokat tarthasson mindhárom játszóhelyén” – fogalmaztak a közleményben.

Október 24-én újabb egykori színi növendék vádolta meg erőszakos szexuális közeledéssel Marton Lászlót – a névtelenséget kérő nő a Hvg.hunak számolt be a történtekről. Ezzel már nyolcra emelkedett az egykori főrendező vádlóinak száma, de arcát vállalva eddig csak Sárosdi Lilla beszélt zaklatásról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.