Meghalt a rock and roll legendás alakja

Fats Domino 89 éves korában hunyt el.

Kovacsik Ágnes
2017. 10. 25. 14:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcvankilenc éves korában elhunyt az ötvenes-hatvanas évek egyik legikonikusabb rock-and-roll-zenésze, Fats Domino – írja a BBC.

Domino pályafutása alatt több mint 110 millió hanglemezt adott el. Legnagyobb sikerei között tartják számon a Blueberry Hill, a Walking To New Orleans, az Ain’t That a Shame, a Jambalaya, az I’m Ready, a Mardi Gras in New Orleans, a Let The Four Winds Blow és a Blue Monday című dalokat.

Eredeti nevén Antoine Dominique Domino tízéves korában kezdett zenélni, a negyvenes évek végén rögzítették The Fat Man című dalát. A Blueberry Hill című slágere hozta meg számára a világhírnevet, amely a fekete énekesek Billboard-listáján az első, kislemezlistáján a második helyezést érte el, és szerepel a Rolling Stone magazin által minden idők ötszáz legjobbjának nevezett dal között. Paul McCartney korábban azt mondta, a Beatles az ő tiszteletére írta a Lady Madonnát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.