Megvan, mi lesz a Marton-rendezés helyett

A bérlet 2. előadásaként a Mondjad, Atikám! című József Attila-estet mutatják be.

MN
2017. 10. 26. 12:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Pesti Színház bérlet és a Kombinált bérlet 2. előadásaként a Mondjad, Atikám! című József Attila-estünket mutatjuk be a Pesti Színházban tehetséges fiatal művészünk, Vecsei H. Miklós előadásában” – írja közleményben a Vígszínház.

Kiemelték, hogy amennyiben a darab helyett valaki egy másik előadást szeretne megtekinteni, választhat a Pesti Színház repertoáron lévő előadásai közül, vagy akár a 2018 tavaszán bemutatásra kerülő, Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadásra is becserélheti bérletét.

„Abban az esetben, ha A vadkacsa előadása helyett a Pesti Színház repertoár előadásaiból választanak, azt a rendelkezésre álló szabad jegyek függvényében tehetik meg” – fűzték hozzá. Az okozott kellemetlenség miatt elnézést kértek.

A Vígszínház még kedden jelentette be, hogy Ibsen december 15-re tervezett, A vadkacsa című darabjának bemutatója elmarad a Pesti Színházban, és a bérletes nézőket hamarosan tájékoztatják a megváltozó műsortervről. A darabot Marton László rendezte. „A Vígszínház társulata ebben a különösen feszült érzelmekkel teli helyzetben is mindent megtesz azért, hogy magas művészi színvonalú előadásokat tarthasson mindhárom játszóhelyén” – szögezték le.

Marton László, a Vígszínház korábbi főrendezője az után mondott le posztjáról, hogy Sárosdi Lilla színésznő, majd mások is szexuális zaklatással vádolták meg. Marton László csütörtökön kiadott közleményében azt írta: az elmúlt napokban napvilágot látott, személyét érintő hírek mindent összetörtek körülötte. Bár elismeri, hogy „megsértett” vagy „nehéz helyzetbe hozott” másokat, arra utal, hogy ez nem volt szándékos, illetve a történetekben „egyoldalú értékelések is találhatók”.

A történtekkel kapcsolatos írásainkat ide kattintva olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.