Menekült gyerekekkel kakaóztak Fischer Ivánék

Őcsényi családokat is meghívtak a Budapesti Fesztiválzenekar próbatermébe.

MN
2017. 10. 24. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fischer Iván korábban azt nyilatkozta, elszomorították az Őcsényben történtek, az, hogy „az emberek ennyire félnek, és ilyen gyűlölettel fordulnak az odalátogató szerencsétlen menekült családok felé”. A Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója ezért menekült és őcsényi családokat hívott meg a zenekar egyik Kakaókoncertjére. „Ha közösen hallgatják meg a koncertet, csoda történhet. Évek óta azon dolgozom, hogy Magyarország jó hírét öregbítsem a világban, és nem szeretnék erről a célról lemondani” – fogalmazott.

A közleményből kiderült, hogy a zenekar meghívását két Afganisztánból érkező család fogadta el, és a hangverseny után Fischer Ivánnal beszélgettek koncertélményükről. Az őcsényiek nem tudtak részt venni az előadáson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.