Nem bírta tovább a Crystal Castles énekesnője

Alice Glass szerint társa testileg-lelkileg tönkretette őt.

Lakner Dávid
2017. 10. 25. 14:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért távozott három éve a népszerű elektronikus zenekar énekese, Alice Glass, mert állítása szerint nem bírta már a csapaton belül rá nehezedő nyomást – derült ki az NME cikkéből. A Crystal Castles nevű banda sztárja közzétette: alapító társa, Ethan Kath érzelmileg, lelkileg és fizikailag is bántalmazta őt.

A Margaret Osborn néven született zenész 2006-ban, tizennyolc éves korában indította útjára a zenekart, amely azóta világszerte óriási népszerűségre tett szert. Egyik legismertebb száma, az Alice Practice hallható volt a Skins című brit televíziós sorozatban, a csapat és a műsor ismertsége pedig nagyjából egyszerre szökött az egekbe.

Alice Glass 2014-ben szállt ki a Crystal Castlesből, helyét Edith Frances vette át. Glass szólókarrierbe kezdett, első önálló lemeze idén jelent meg. A zenész már korábban is nyilvános vitába keveredett Kath-szel, állítva, hogy frusztrált és kétségbeesett volt az együtt töltött évek során.

Glass most a honlapján tett közzé egy szöveget, kijelentve, hogy Kath, azaz Claudio Palmieri megerőszakolta, fizikailag bántalmazta, és irányítani is próbálta őt. A nő szerint Kath tizenöt éves korától fogva ezt művelte vele. Hozzátette, a férfi rendre józan maradt, de őt igyekezett mindig alkohollal és drogokkal elkábítani, és még azt is meghatározta volna, mit ehet és kivel beszélhet telefonon. #MeToo – utalt Facebook-oldalán a Harvey Weinstein-ügy után elterjedt szlogenre, amely jegyében világszerte nők tömegei számolnak be róla, hogyan zaklatták őket életük során.

A rendkívül durva és részletes leírás szerint a férfi testileg-lelkileg zsarnokoskodott a nőn. Nem engedte, hogy saját telefonja vagy hitelkártyája legyen, elolvasta a privát íméljeit, és meghatározta, kikkel barátkozhat. Folyamatosan üvöltözött vele, sértegette, és azt mondta neki, ő csak egy vicc, a rajongók pedig csak az ő zenei teljesítményéért hallgatják a Crystal Castlest. Azt állította, hogy a nőt az erőszakolók céltáblájává teszi a feminizmusa, és csak ő képes megvédeni másoktól. Szexuális aktusra kényszerítette azzal a fenyegetéssel, hogy ha nem megy bele, kiteszi a csapatból.

Kath tagadta az elhangzottakat, és közölte, hogy jogi lépéseket fontolgat. „A története teljes kitaláció, és szerencsére számos tanúm van arra, hogy sosem bántalmaztam Alice-t” – írta a Pitchforknak küldött állásfoglalásában. A vádak nyomán mindenesetre a Crystal Castles lemondta a közelgő turnéját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.