650 ezer forintos könyvként adják ki Bob Dylan Nobel-köszönőbeszédét

A kötetből mindössze száz példány készül, mindegyik számozott, illetve dedikált lesz.

Vékony Zsolt
2017. 11. 02. 6:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könyvként, 32 oldalon adják ki Bob Dylan köszönőbeszédét, amit az irodalmi Nobel-díj átvételekor kellett volna elmondania még tavaly decemberben.

A zenészt 2016-ban tüntették ki, de a hivatalos ceremónián nem vett részt egyéb elfoglaltságai miatt. Helyette kolléganője és barátja, Patti Smith utazott el Stockholmba, hogy az ünnepségen előadja az A Hard Rain’s a-Gonna Fall című dalt (amelybe idegességében bele is bakizott). Bob Dylan végül idén áprilisban vette át a díját.

A rendezvény azonban zárt ajtók mögött zajlott, emiatt a Simon & Schuster kiadó úgy döntött, könyv alakban megjelentetik a zenész köszönőbeszédét. Ebben az előzetes információk szerint Dylan említést tesz az őt inspiráló zenészekről (például Buddy Hollyról és Huddie William Ledbetterről, ismertebb nevén Leadbellyről), illetve irodalmi művekről (Odüsszeia, Moby Dick, Nyugaton a helyzet változatlan) is. A kemény fedeles kötetből mindössze száz példány készül, mindegyik számozott, illetve dedikált lesz, és darabonként 2500 dollárért (nagyjából 650 ezer forint) lehet majd hozzájutni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.