A Marton László-ügy miatt meneszthetik Eszenyi Enikőt

Állítólag Rudolf Pétert látnák szívesen az igazgatói székben, aki azt mondta: ő nem hallott erről.

MN
2017. 11. 17. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha még nem járt le vezetői megbízatása, mégis inog Eszenyi Enikő direktori széke a Vígszínházban – írja a Bors. A lap úgy tudja, Marton László ügye áll a háttérben, mivel Eszenyi azt mondta, fogalma sem volt arról, mi folyik a színháza falai közt. Információi szerint az igazgatói székben – többen a Fővárosi Közgyűlésben is – Rudolf Pétert látnák szívesen.

A Bors sajtóosztályán keresztül kereste meg Eszenyi Enikőt az ügyben – arról is faggatták, hogy vele beszélt-e már valaki a készülő döntésről, a munkaszerződése hogyan bontható fel, illetve hogy ő maga gondolkodott-e a lemondáson. A következő választ kapták: „Ahogy eddig is, úgy a továbbiakban is a Vígszínház vezetése változatlan módon és formában végzi a feladatait. A színház működésére, fenntartására vonatkozó, bárki számára elérhető szabályozásokra és intézkedésekre vonatkozó kérdései kapcsán kérem, tekintse át a Budapest Főváros Önkormányzata mint fenntartó hatályos rendelkezéseit, szerződéseit, amelyek a honlapunkon is elérhetők.”

Rudolf Péter pedig közölte: nem hallott még arról, hogy Eszenyit meneszteni kívánnák, ahogy arról sem, hogy ő léphetne a helyébe. „Döbbenten hallom ezeket” – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.