Elhunyt John Hillerman, a Magnum egyik sztárja

Az amerikai színész nyolcvannégy éves korában halt meg.

MN
2017. 11. 10. 5:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcvannégy éves korában elhunyt John Hillerman amerikai színész, aki Jonathan Higginst, a karót nyelt brit birtokfelügyelőt alakította a Magnum című detektívsorozatban – írja az MTI.

A színész családja közölte, hogy John Hillermant csütörtökön otthonában, a Texas állambeli Houstonban érte a halál.

A Washington Post John Hillerman szóvivőjére hivatkozva azt írja, a halál okát egyelőre nem határozták meg.

Az 1980-as években Tom Selleck főszereplésével készült detektívsorozatot világszerte nagy sikerrel játszották a televíziók, és a mai napig rendszeresen ismétlik. A Hawaiin játszódó széria sznob birtokfelügyelőjének alakításáért John Hillerman megkapta a televíziós Oscar-díjként emlegetett Emmy-díjat, valamint a Golden Globe-díjat is.

A színész emellett olyan alkotásokban is feltűnt, mint a Kínai negyed, amelyet Roman Polanski rendezett 1974-ben. Mielőtt a vásznon és a televízióban szerepelt, évekig színházakban, a New York-i Broadwayn játszott. Az ezredfordulón vonult vissza, Hollywoodot maga mögött hagyva visszatért szűkebb hazájába, Texasba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.