Elismerte a szexuális zaklatásokat a magyar származású komikus

Louis CK-t öt nő vádolta meg azzal, hogy maszturbálni kezdett előtte.

MN
2017. 11. 10. 19:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bevallotta a magyar származású Louis CK amerikai stand-up komikus, hogy igazat mondott az az öt nő, aki szexuális zaklatással vádolja – számolt be a hírről a BBC News. A komikus közleményében azt írta: felelőtlenül visszaélt a hatalmával, és nehéz megbirkóznia azzal, hogy mennyi fájdalmat okozhatott áldozatainak.

Ismeretes, a rendező és forgatókönyvíró Louis CK, eredeti nevén Louis Székely zaklatásairól öt színésznő mesélt a The New York Timesnak. Ketten azzal vádolják a magyar származású előadóművészt, hogy 2002-ben maszturbálni kezdett előttük, amikor felmentek a hotelszobájába. Két másik színésznő is hasonlóan nyilatkozott a lapnak. Egy ötödik nő szerint pedig Székely maszturbált, miközben telefonon beszéltek.

A vádak miatt lefújták az Emmy-díjas humorista új filmjének, az I Love You, Daddynek a bemutatóját. Később a mozi terjesztője azt közölte, hogy egyáltalán nem fogja bemutatni az alkotást. 

Miután Harvey Weinstein amerikai filmproducer több évtizedre visszanyúló szexuális zaklatási botrányba keveredett, többen, köztük hollywoodi színészek – például Angelina Jolie és Gwyneth Paltrow – is arról számoltak be, hogy őket is zaklatta a producer. Voltak, akik szexuális erőszakkal is megvádolták Weinsteint, egyikük Rose McGowan színész.

Az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia, valamint a Brit Filmakadémia is kizárta soraiból a producert, Franciaországban pedig kezdeményezték, hogy fosszák meg Weinsteint a civileknek adható legmagasabb hazai kitüntetéstől, a becsületrendtől. A The Weinstein Co. bejelentette, hogy tárgyalásokat kezdett a cég egészének vagy egy jelentős részének az eladásáról, az Amerikai Producerek Céhe (PGA) pedig közölte, hogy elindította Harvey Weinstein kizárását. 

A Weinstein-ügy óta többen is a nyilvánosság elé álltak, és közölték, hogy ők is zaklatás áldozatai voltak. Mások mellett James Toback rendezőt, valamint Kevin Spacey-t és Dustin Hoffmant is az a vád érte, hogy szexuálisan zaklatta kollégáit. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.