Kerényi Miklós Gábor: Ez egy közös megegyezés alapján történő valami volt

Szerinte nem volt szexuális zaklatás, ami Maros Ákossal történt.

MN
2017. 11. 07. 17:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem szexuális zaklatás volt az, amit Maros Ákossal csináltak – nyilatkozta Kerényi Miklós Gábor az ATV-nek.

Maros Ákos korábbi táncos, színész és műsorvezető hétfőn azt állította a Budapesti Operettszínház volt vezetőjéről, hogy huszonhárom évvel ezelőtt a Szegedi Szabadtéri Játékokon egy kollégiumban próbáltak, amikor lehúzatta vele a nadrágját, és elfenekelte egy vállfával.

Kedd este az ATV-nek nyilatkozva Kerényi így emlékezett az esetre:

„Szimpatikus fiatal táncos volt. Természetesen homályosan emlékszem az eseményekre, mert huszonhárom év nagy idő. Nagyon furcsa, hogy ő huszonhárom év után jelentkezik egy ilyen történettel. Amit elmond, annak van alapja, de az én emlékezetem szerint nem pontosan így történt, és nem pontosan ez történt. De ez tulajdonképpen mindegy, mert ez csak vita lenne. A tény, amit ő alapvetően elismer, arról szól, hogy ez egy közös megegyezés alapján történő valami volt két felnőtt ember között. Tulajdonképpen neki ezt bármikor joga lett volna abbahagyni, amit abba is hagyott az ő saját elmondása szerint.”

A rendező hangsúlyozta, hogy az esetet Maros Ákos sem minősítette szexuális zaklatásnak. Kijelentette: „Nem is volt az. Semmilyen szempontból nem volt az.”

A vasárnap nyugdíjazását kezdeményező színházvezető ezt követően arról beszélt, hogy sok edző keményen bánik a növendékeivel az eredmény érdekében. Leszögezte: ő nem követett el senkivel szemben erőszakot.

Kerényi a korábban többszörösen szexuális molesztálással vádolt Marton Lászlóhoz, a Vígszínház rendezőjéhez hasonlóan elnézést kért kedden, „ha bárkit bármivel megbántott volna”. A konkrét ügyben sem beismerést, sem cáfolatot nem tartalmazott a hivatalos Facebook-oldalán megjelent közlemény. 

A Budapesti Operettszínház is közleményt adott ki kedden, e szerint mivel Kerényi Miklós Gábor kezdeményezte nyugdíjazását, a jogszabály alapján nyolc hónapnyi felmentési idővel rendelkezik, ám ez idő teljes egészére felmentették a munkavégzés alól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.