Lebontják a Corvin Áruház homlokzatáról az alumíniumborítást

Ötven év után lesz újra látható az eredeti homlokzat.

MN
2017. 11. 02. 18:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eltávolítják a Corvin Áruház Blaha Lujza téri oldaláról az alumíniumborítást – döntött a józsefvárosi képviselő-testület. Az önkormányzat rendeletéről Fővárosi Blog számolt be Facebook-oldalán.

Az 1926-ban átadott, klasszicizáló épület jelenleg kínai tulajdonban van és kisebb-nagyobb boltok működnek benne, valamint egy kulturális és közösségi központnak is helyet biztosít. A Wikipédia szócikke szerint klasszicizáló palotahomlokzatára 1967-ben, Centrum Áruházzá történt újjáépítésekor került rá a könnyűfém takarás. Az eredeti formákat elrejtő alumíniumköpenyt a mostani rendelet szerint hatósági végrehajtás keretében bontják le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.