Meghalt a Faith No More korábbi frontembere

Chuck Mosley ötvenhét éves volt.

Lakner Dávid
2017. 11. 11. 22:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhunyt Chuck Mosley, aki a Faith No More korábbi, Mike Patton előtti frontembere volt – közölte az NME. Az énekest ötvenhét éves korában, november 9-én érte a halál. Családja szerint túladagolás miatt következhetett be a tragédia, miután Mosley hosszú ideje józan életet élt már.

A zenész 1984 és 1988 között énekelt a Faith No More-ban, így a csapat első két albumán az ő hangja hallható. A nevéhez kötődik mind az 1985-ös We Care a Lot, mind a két évvel későbbi Introduce Yourself. A csapatból 1988-ban tették ki arra hivatkozva, hogy kiszámíthatatlan a viselkedése. Ekkor érkezett a helyére Mike Patton, akit azután vettek fel, hogy hallották a Mr. Bungle első demóit.

A Faith No More után, 1990 és 1992 között Mosley a Bad Brainsben játszott, majd később a funk metalos Cementben hallhattuk. A 2009-ben megjelent, Will Rap Over Hard Rock for Food című szólóalbumán szerepelt a Kornból ismert Jonathan Davis is. Nemrég a Primitive Race nevű szupergrupphoz csatlakozott az énekes. Itt a Skinny Puppy, illetve a The Melvins különböző tagjainak oldalán volt hallható. 

Bár számos jogi nézeteltérése volt korábbi csapatával, azért a színpadon több alkalommal volt látható a későbbiekben is a Faith No More-ral. Legutóbb tavaly augusztusban vendégeskedett egy fellépésükön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.