Minden kapcsolatot megszakít Kevin Spacey-vel a Netflix

A műsorszolgáltató még felméri, hogy folytassák-e a Kártyavár című sorozatot.

MN
2017. 11. 04. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Netflix internetes műsorszolgáltató pénteken bejelentette, hogy nem szerepelteti többet Kevin Spacey-t a Kártyavár (House of Cards) című népszerű sorozatban, és megszüntet mindennemű kapcsolatot az Oscar-díjas színésszel a szexuális zaklatási botrány nyomán – írja az MTI.

A műsorszolgáltató közleménye szerint a Netflix nem vesz részt semmilyen produkcióban, beleértve a Kártyavár című sorozatot is, amely Kevin Spacey közreműködésével készül. Arról is tájékoztattak: még felmérik, hogy folytassák-e a 2013-ban indult sorozatot Spacey közreműködése nélkül. Egyben közölték, hogy nem adják ki az utóprodukciós fázisban lévő Gore című filmet, amelynek sztárja szintén a zaklatással vádolt színész.

A CNN hírtelevízió csütörtök este adott hírt arról, hogy a Kártyavár stábjának nyolc jelenlegi és korábbi tagja – akiknek nevét nem hozták nyilvánosságra – állt elő azzal, hogy Spacey részéről „ragadozó” viselkedést tapasztaltak, egy színész szexuális támadással vádolta meg őt.

Egy brit és egy mexikói színész korábban szintén megvádolta szexuális zaklatással Spacey-t, aki október végén jelentette be, hogy bár korábban nőkkel is voltak kapcsolatai, ezentúl meleg férfiként éli életét.

A széria hatodik – egyébként is befejezőnek szánt – évadát most forgatják, de a Spacey-t ért vádak miatt a Netflix internetes műsorszolgáltató és a Media Rights Capital produkciós cég felfüggesztette a forgatást.

A Kevin Spacey körüli botrány azután robbant ki, hogy Anthony Rapp egy interjúban azzal vádolta meg a színészt, hogy több mint harminc éve, 1986-ban egy házibuli után szexuálisan zaklatta.

A színész Rapp zaklatási vádjára azonnal reagált, és bocsánatot kért, majd azzal védekezett, hogy részeg volt, és nem emlékszik a történtekre.

Azóta már Roberto Cavazos mexikói színész és az amerikai Tony Montana dokumentumfilm-rendező is vádakkal illette a sztárt: mindketten azt állították, hogy akaratuk ellenére megkörnyékezte őket szexuálisan. A napokban pedig Spacey bejelentette, hogy kezelteti magát, mivel időre van szüksége a helyzet értékeléséhez és megoldásához.

A Nemzetközi Televízióművészeti és -tudományi Akadémia nem ad nemzetközi Emmy-díjat Kevin Spacey-nek.

Pénteki brit médiaértesülések szerint a londoni rendőrséghez is bejelentés érkezett a sztár ellen szexuális bűncselekmény vádjával, és a Scotland Yard vizsgálatot indított.

A Sky News brit hírtelevízió és a legnagyobb olvasottságú brit tömeglap, a The Sun netes kiadásának beszámolója szerint a kétszeres Oscar-díjas amerikai színészt a bejelentő – egy most harminckét éves férfi – azzal vádolja, hogy 2008-ban Londonban szexuális támadást követett el ellene. A férfi a The Sunnak elmondta, hogy a kérdéses időpontban Spacey londoni otthonában tartózkodott, ahol elaludt, és arra ébredt, hogy a színész szexuálisan molesztálja.

A Scotland Yard pénteken nevek említése nélkül csak annyit közölt, hogy külön parancsnokság alatt működő, elsősorban gyermekek elleni visszaélések és szexuális bűncselekmények felderítésére szakosodott ügyosztálya – a Child Abuse and Sexual Offences Command – vizsgálja a bejelentést, amely november 1-jén érkezett.

Az ötvenhat éves Kevin Spacey 2004 és 2015 között a híres londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt, és e tevékenységéért távozásának évében II. Erzsébet királynő tiszteletbeli lovagi címben részesítette. Spacey kiemelkedő nagy-britanniai megbecsültségét jelezte, hogy a búcsúztatására szervezett nagyszabású rendezvényen világhírességek vettek részt, köztük Jeremy Irons, Sting és Annie Lennox. A londoni gálaműsorba videoüzenettel bekapcsolódott Sam Mendes filmrendező, Bill Clinton volt amerikai elnök és Sir Elton John, a brit rock egyik legünnepeltebb veteránja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.