Pálfi: Vajnának személyes sértettsége volt

„Felálltam, borítottam az asztalt, és azt mondtam, hogy én ilyen bűnügyekben nem veszek részt.”

MN
2017. 11. 13. 16:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénzügyi machinációval vádolta meg Pálfi György filmrendező Andy Vajna filmügyi kormánybiztost – derült ki a Hír TV Alinda című műsorának előzeteséből. A rövid részletben – a teljes adást kedd este sugározzák – Pálfi a mai napig meg nem valósuló Toldi-filmje kapcsán kijelenti, a filmalapot irányító Vajnában személyes sértettség volt. 

„Vajna kitalálta azt, hogy az üzlettársaival létrehoz egy filmfinanszírozó társaságot, amelyik megfinanszírozza a maradék 10 százalékot, cserébe az összes kis jogunkért, amely nekünk megmaradt. Felálltam, borítottam az asztalt, és azt mondtam, hogy én ilyen bűnügyekben nem veszek részt” – mondta Pálfi a beszélgetésben.

Ismeretes, a Vajna felügyelte filmalap kétmilliárdos támogatást adott volna Pálfi Toldi-filmjéhez, ám hosszú évek tervezgetése ellenére a kivitelezés 2014-ig sem indult meg. Pálfi ekkor kitálalt, és elmondta: Vajna nem bízott abban, hogy a rendező képes lesz élvezetesen megrendezni a csatajeleneteket, ezért azt a feltételt szabta, hogy azoknak a rendezését bízzák egy amerikai ismerősére, egy kaszkadőrre. A forgatókönyvet is író Pálfi ebbe nem ment bele.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.