Szikora János tagadja a zaklatás vádját

A színházi rendező szerint a kirúgott büfés bosszúja volt az akció.

MN
2017. 11. 10. 17:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez így a valóságban soha nem történt meg, ilyen jelenetnek én soha nem voltam szereplője, szexuális zaklatás, hatalommal való visszaélés nem történt” – írta a Vörösmarty Színház oldalán megjelent közleményében Szikora János az őt érő vádra reagálva.

A rendezőt Kátai István vádolta meg az ATV-ben, mondván, látta, amikor Szikora János zaklatott egy színészhallgató lányt a színház büféjében. Állítása szerint egyik kezével a combjai közé, másik kezével a blúza alá nyúlt. Amikor pedig Kátai a lány segítségére sietett, Szikora felállt az asztaltól, és azt mondta neki, hogy nem történt semmi.

Szikora János cáfolta az állításokat, szerinte mindezt bosszúból találta ki Kátai István, aki egyébként magát színészként aposztrofálta. „Kátai István soha nem volt a Vörösmarty Színház színésze, ő a Vörösmarty Színház büfése volt, a szerződését összeférhetetlen, botrányos magaviselete miatt 2016. december 14-én december 31-i hatállyal megszüntettem. Ezt követően több tanú egybehangzó állítása szerint a büfében számos alkalommal ezt kiabálta: »Ezt meg fogom bosszulni! Ezt nem viszi el szárazon!«” – indokolta a rendező, mi állhat szerinte a vád mögött.

A rendező emellett a szexuális zaklatás és a hatalommal való visszaélés minden formáját elítélte, s megengedhetetlennek nevezte, hogy valaki büntetlenül, a bosszúállás szándékával eltorzítsa a valóságot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.