Törőcsik Mari: Talán azt is megérem, hogy még egyszer színpadra állok

Ma ünnepli 82. születésnapját a kétszeres Kossuth-díjas színművész. Isten éltesse!

MN
2017. 11. 23. 17:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„»Amit szeretünk, abban a lelkünk van« – mondtad nem olyan rég Luka szerepében a Nemzeti Színház színpadáról. A mi lelkünk Tebenned van, drága Mari!” – köszöntötte a kétszeres Kossuth-díjas színművészt nyolcvankettedik születésnapján a Nemzeti Színház társulata a szombathelyi Markusovszky kórházban.

A színház mielőbbi gyógyulást kívánt Törőcsik Marinak. Azt is írták, hogy mielőbb várják vissza a színpadra, a társulat tagjai pedig személyes üzeneteket is írtak a színművésznek – olvasható az intézmény honlapján.

Törőcsik Mari betegágyáról válaszolt a köszöntésre:

„A Nemzeti Színház társulatának üzenem, beleértve mindenkit a pincétől a padlásig, a műszaktól a takarítókig: részint nekik is köszönhetem, hogy még itt, az ágyban fekszem és beszélek. Annyi szeretetet kaptam tőlük, ami életben kell hogy tartson. Talán azt is megérem, hogy még egyszer színpadra állok.”

Anatolij Vasziljev orosz rendező, a színművész barátja ímélben köszöntötte Törőcsik Marit. Mint írja, mindenkinek, akivel színházi szemináriumok során találkozik, róla mesél. „Büszke vagyok rád, és rajongok érted” – írta az orosz művész.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.