Továbbra is rasszistázzák Taylor Swiftet

Az ACLU viszont kiállt az énekesnőt a fehér felsőbbrendűséggel összefüggésbe hozó blogger mellett.

Lakner Dávid
2017. 11. 07. 15:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összerúgta a port az Amerikai Polgári Szabadságjogok Uniójával (ACLU) Taylor Swift – számolt be róla mások mellett a Huffington Post. Az énekesnő azok után került a szólásszabadság iránt elkötelezett szervezet célkeresztjébe, hogy az ügyvédje fenyegető hangvételű levelet küldött a PopFront portálnak. A világsztár képviselőjének egy nemrég megjelent cikk szúrta a szemét, amelyben arról írtak, mennyire népszerű Swift a fehér felsőbbrendűséget vallók körében.

A szerző, Meghan Herning úgy vélte, hogy az énekesnő legutóbbi dalában, a Look What You Made Me Dóban visszafogottan, de támogatja az etnikai hierarchiára vonatkozó elképzeléseket. A dalszövegben ilyesminek egyébként nyoma sincs. A cikkszerző Herning olyanokba igyekezett kapaszkodni, mint hogy a számban nagy hangsúlyt kap a feltámadásmotívum.

Swift ügyvédje, William J. Briggs ezek után levelet írt a PopFrontnak, közölve, hogy a cikkben közölt állítások bizonyíthatóan hamisak, és rágalmazásnak számítanak. Briggs szerint rosszindulatú támadásról van szó, Swiftnek semmi köze a fehér felsőbbrendűséget vallókhoz.

Az ACLU viszont kiállt a blogger mellett, úgy vélve, hogy semmilyen jogi következménnyel nem szabad szembenéznie. A szervezet szerint az első alkotmánykiegészítés alá esik a szóban forgó írás, tehát Herning szólás- és véleményszabadságáról van szó.

Az énekesnő egyébként már korábban is tett jogi lépéseket azokkal szemben, akik rasszistának próbálták beállítani. Nyilván nem segítette őt, hogy eközben épp az alt-right tábor és a Breitbart sorakozott fel mellette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.