350 ezer műtárgy lesz a múzeumi restaurálási központban

A Liget-projekttel a magyar restaurátorok is új lehetőségeket kapnak.

MTI
2018. 01. 22. 19:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szépművészeti Múzeum és a Néprajzi Múzeum háromszázötvenezer műtárgya kap helyet a volt Szabolcs utcai kórház területén épülő Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központban, amelyben Magyarországon eddig nem használt technikákkal állíthatók helyre a sokszor felbecsülhetetlen értékű műtárgyak – mondta Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója hétfőn az M1 csatornán.

A vezérigazgató szerint „Londonig kell elmenni, hogy ilyen háttérintézményt találjunk”. A négy emelet mély és három emelet magas épület kutatóközpontként is működni fog amellett, hogy professzionális körülmények között raktározzák és restaurálják majd benne a két múzeum műtárgyait.

Gyorgyevics Benedek a Liget Budapest projekt egyes fejlesztéseiről elmondta: hamarosan következik az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ bokrétaünnepe, folytatódik a Szépművészeti Múzeum teljes megújítása, a Román csarnok márciusban megnyitja kapuit, és ősszel a nagyközönség is látogathatja a múzeumot, az Állatkerti körút mentén pedig már láthatók a megújult, Feszl Frigyes által tervezett pavilonok.

Az Olof Palme Ház felújítása lassan három hónapja a kivitelezési szakaszban van, ez is elkészül az év végére, valamint tavaly év végén megindult a Néprajzi Múzeum kivitelezése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.