Az Arctic Monkeys is fellép a Szigeten

A világhírű brit csapatnak az augusztus 14-i lesz a második magyarországi koncertje.

MN
2018. 01. 29. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az indie rock egyik zászlóshajója, az Arctic Monkeys is fellép az idei Sziget Fesztiválon. A világhírű brit csapatnak az augusztus 14-i lesz a második magyarországi koncertje.

A koncertezéstől négy évig visszavonult zenekar hosszú ideje éllovasa a Sziget kívánságlistájának. Néhány évvel ezelőtt a frontember, Alex Turner Last Shadow Puppets elnevezésű formációjával már járt a fesztiválon – szerepel a szervezők által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

Az Arctic Monkeys 2002-ben alakult, eddig öt stúdiólemezt készített, és valamennyi – Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not (2006), Favourite Worst Nightmare (2007), Humbug (2009), Suck It and See (2011), AM (2013) – vezette a brit albumlistát. A csapat három alkalommal kapta a legjobb zenekar díját a Brit Awardson, és kétszer is fő zenekarként lépett fel a Glastonbury Fesztiválon (2007, 2013).

A 2014-ben határozatlan időre meghirdetett szünet után az Arctic Monkeys (Alex Turner – ének, gitár; Jamie Cook – gitár; Matt Helders – dob, ütőhangszerek, vokál; Nick O’Malley – basszusgitár, vokál) tavaly újra összeállt, és szeptemberben hozzáfogott egy új albumhoz is, amely a tervek szerint az idén jelenik meg. Az Arctic Monkeys pihenőre vonulása előtt 2014 nyarán fellépett a soproni VOLT Fesztiválon.

A brit sztárzenekar az augusztus 8. és 15. közötti idei Sziget negyedik bejelentett nagyszínpados fő zenekara (headlinere) Kendrick Lamar, Kygo, valamint a Mumford and Sons után. Utóbbi Európában csak a Szigeten lép fel 2018-ban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.