Bejelentette feloszlását a Slayer

Harminchét éve alakult a thrash metal zenekar.

Lakner Dávid
2018. 01. 22. 19:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nagy, végső világturné után beszünteti létezését a Slayer – tette közzé hétfőn a legendás thrash metal zenekar. A csapat idén nyáron Észak-Amerikában kezdheti koncertkörútját olyanok oldalán, mint a Lamb of God, az Anthrax, a Testament és a Behemoth. A pontos dátumokat e hét végén tehetik közzé. 

Tom Araya basszeros-énekes egyébként már 2016-ban is beszélt arról, hogy bizonytalan a jövő, harmincöt év után pedig már ideje a nyugdíjazásra gondolni. Akkor a Loudwire-nek azt mondta: „Mikor elkezdtük, minden nagyszerű volt, hiszen fiatalok voltunk és legyőzhetetlenek. Aztán eljött az ideje, hogy családos emberré váljak, és kemény időszakot jelentett oda-vissza repkedni. Most azon a szinten, ahol vagyunk, megtehetem, hogy hazarepülök, amikor szeretnék, a szabadnapjaimon, és több időt tölthetek a családommal, amire nem voltam képes, mikor a gyermekeim felnőttek. Most már idősebbek, érettek, én pedig kihasználom az ebből fakadó lehetőségeket.”

Kerry King gitáros ugyanakkor néhány hónappal később azt nyilatkozta a német EMP Rock Invasionnek, hogy a maga részéről nem látja a zenekar végét a közeljövőben. „Különösen egy ilyen jó lemez után” – tette hozzá a 2015-os Repentlessre utalva. 

Tom Araya Kerry Kinggel, Dave Lombardo dobossal és Jeff Hanneman gitárossal 1981-ben hozta létre a bandát. Hanneman öt évvel ezelőtt halt meg. A zenészt húsevő baktérium támadta meg, miután 2011-ben megcsípte egy pók a kertjében. Több műtéten is keresztülesett, félig-meddig kénytelen volt visszavonulni, és onnantól kezdve számos alkalommal közel volt a halálhoz. Végül 2013 májusában alkoholbetegséggel összefüggő májzsugorodásban hunyt el. 

A Slayer eddig tizenkét nagylemezt hozott ki, az elsőt 1983-ban Show No Mercy címmel. Ezt olyan klasszikusok követték, mint a Hell Awaits, a Reign in Blood, a South of Heaven és a Seasons in the Abyss. A zenekart a thrash metal nagy négyese közt tartják számon az Anthrax, a Metallica és a Megadeth mellett, és eddig két Grammy-díjat kapott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.