Csíkszereda szerint le akarta nyúlni a várost A Viszkis című film forgalmazója

A polgármesteri hivatal úgy véli, tőlük sokkal magasabb részesedést akart kicsikarni a forgalmazó.

MN
2018. 01. 29. 8:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala szerint azért nem került a város mozijába A Viszkis című film, mert tőlük sokkal magasabb részesedést akart kicsikarni a forgalmazó, mint a többi várostól – írja a Bors.

A bulvárlap múlt héten írta meg, hogy a hargitai megyeszékhelyen, Csíkszeredán nem vetítik az Ambrus Attila életét feldolgozó filmet, amely azért is érdekes, mert Csíkszereda Ambrus szülővárosa.

A film forgalmazója szerint nem tudták biztosítani az általuk kért feltételeket, és a Csíki Mozit működtető Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának kulturális osztálya is ugyanezt állítja.

A hivatal szerint a forgalmazótól január elején kapták meg a vetítésre vonatkozó ajánlatot, amit nem tudtak elfogadni az általuk feltételként szabott nagyon magas részesedési százalék miatt. Az önkormányzat felhívta a figyelmet arra, hogy valótlan az az állítás, miszerint a forgalmazó által közzétett állásfoglalás szerint mindenhol ugyanolyan feltételek mellett forgalmazza a filmet. A hivatal ugyanis utánajárt, és nyilvánvalóvá vált, hogy Csíkszeredának sokkal magasabb részesedési százalék ellenében kínálták a filmet.

„Fontos számunkra, hogy a csíkszeredaiak is láthassák az alkotást, de nem mindenáron” – írta a Borsnak a kulturális osztály, hozzátéve, hogy ezért nem voltak hajlandók belemenni a forgalmazó „szemtelenül magas ajánlatába”. Azt is hangsúlyozták, hogy még mindig bíznak abban, sikerül a szempontjaikat közelíteni egymáshoz, és megvalósulhat a vetítéssorozat a városban is.

Hozzáfűzték: nem szeretnék, ha bárki, de főleg Ambrus Attila személyeskedésnek érezné a döntést, és szülővárosa természetesen szívesen látja őt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.