Öt újabb filmet hívtak meg a versenyprogramba a Berlinale szervezői

A rövidfilmes versenyprogramban Bucsi Réka új animációs filmjét, a Solar Walkot is bemutatják.

MTI
2018. 01. 22. 16:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt újabb filmet hívtak meg a versenyprogramba a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál szervezői, így a programban szereplő huszonnégyből már huszonhárom film ismert.

A filmfesztivál közleménye szerint újonnan meghívott film a bolgár-német-francia koprodukcióban készült Ága, a Fülöp-szigeteki Ang panahon ng halimaw (az ördög idejében), a mexikói Museo, az amerikai Unsane és az amerikai-brit 7 Days in Entebbe című alkotás. Mindegyik film a fesztiválon lesz látható először. A filmmustra versenyprogramját február 15-én Wes Anderson Kutyák szigete (Isle of Dogs) című animációs filmje nyitja meg.

A Berlinale versenyprogramjában szereplő huszonnégy film közül tizenkilenc indul az Arany- és az Ezüstmedve díjért.

Az Aranymedvéért verseng majd a korábban bejelentett filmek között a Joaquin Phoenix főszereplésével, Gus Van Sant rendezésében készült amerikai Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot, az ifjabb Alekszej German rendezésében forgatott Dovlatov című orosz-lengyel-szerb film, az Eva a francia Benoit Jacquot-tól és az olasz-német-svájci Figlia mia című film.

Bucsi Réka új animációs filmje, a Solar Walk a Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában szerepel.

A Berlinale Special szekcióba is újabb filmeket hívtak meg, ennek programja hat alkotással bővült, köztük a német The Interpreter és az Usedom, a német-belga-olasz The Happy Prince és a svéd-német-dán Unga Astrid című filmekkel.

Az idei Berlinalét február 15-e és 25-e között rendezik meg, a teljes programot február 6-án mutatják be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.