Bejelentette a búcsúturnéját Paul Simon

A zenész utoljára indul koncertkörútra.

MN
2018. 02. 05. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elton John után egy másik zenészlegenda, Paul Simon is bejelentette búcsúturnéját – írja az MTI.

A 76 éves zenész hétfőn a közösségi médiában tudatta, hogy májusban a kanadai Vancouverben kezdődő és július 15-én Londonban záruló turnéja lesz az utolsó. A „Homeward bound – The farewell tour” elnevezésű körút koncertjeire február 8-ától kezdik meg a jegyek árusítását.

A 12-szeres Grammy-díjas amerikai énekes, zeneszerző és dalszövegíró azzal indokolta a színpadtól való visszavonulást, hogy a sok utazás és a családjától való gyakori távollét kimerítő számára, és „elveszi a zenélés örömét”. Hozzájárult döntéséhez szólógitárosa, Vincent N’Guini halála is.

Paul Simon – az egykori Simon & Garfunkel duó tagja – közölte, hogy utolsó turnéja után már csak alkalmanként vállal fellépést.

A magyar zsidó család sarjaként az Egyesült Államokban született zenész tagja a Dalszerző Hírességek Csarnokának, és mind a neves duó tagjaként, mind szólózenészként bekerült a Rock & Roll Hírességek Csarnokába is.

Nemrég a 70 éves Elton John jelentette be, hogy 2021-ben befejeződő hároméves turnéja, a Farewell yellow brick road lesz az utolsó, és a koncertkörút után már családjával szeretné tölteni ideje javát. Ám biztosította rajongóit arról, hogy – bár a koncertezéssel fölhagy – a zenének továbbra sem fordít hátat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.