Kiadatlan Amy Winehouse-dal bukkant fel

A számot még 2001-ben rögzítette az énekesnő.

Lakner Dávid
2018. 02. 28. 17:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy korábban sehol meg nem jelent, tizenhét éves korban felvett Amy Winehouse-demó bukkant fel az interneten. A My Own Way azon felvételek közé tartozik, amiket az énekesnő pályája indulásakor küldözgetett szét lemezcégeknek.

A befejezetlen számok nagy részét Winehouse 2011-es halála után megsemmisítették. A most felbukkant dalt viszont eltette magának a szerzője, Gil Cang, hét év után pedig úgy döntött, nyilvánosságra hozza. A Camden New Journalnek arról beszélt: a számot 2001-ben, még azelőtt vették fel, hogy az énekesnő az Island kiadóhoz szerződött volna. A dalt Cang közösen jegyezte James McMillannel. 

Cang szerint különösen borzalmas időszak volt ez a popzene világában: „szörnyű, szörnyű lány- és fiúbandák” uralták a színteret, jobbára pedig számukra kellett dalokat írni. Ekkor jött Amy Winehouse azzal, hogy ő is énekelne, a szerzőpárosnak pedig tátva maradt a szája a nő tehetségét látva. Cang elmondása alapján régóta gondolkozott már azon, hogy a My Own Wayt nyilvánosságra kellene hoznia. 

Eddig egyetlen posztumusz Winehouse-kiadvány látott napvilágot, a B-oldalas dalokból, illetve feldolgozásokból álló Lioness: Hidden treasures. A brit Universal vezérigazgatója, David Joseph az összes többi demót megsemmisítette, azt állítva, hogy morális okokból volt erre szükség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.