Banksy új, politikai tartalmú graffitit készített New Yorkban

A rejtőzködő brit utcaművész új, 20 méter magas graffitije egy történelmi téglafalat díszít.

MTI
2018. 03. 16. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtök este leleplezett festmény rácsok mögött ábrázolja Zehra Dogan török művészt és újságírót, az utolsó rács ceruzát formáz. Az ábra mellett felszólítás olvasható a szabadon bocsátására – számolt be róla a BBC hírportálja.

Dogant két év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték egy festmény miatt, ami Nuszajbin várost ábrázolja. A kép, amit egy újságban megjelent fotó alapján festett, azokat a romokat mutatja be, ami a városból a harcok után maradt

A fotót a területen a kurd fegyveresek ellen harcoló kormányerők készítették. Dogan vízfestményét a közösségi hálón tette közzé, ezután letartóztatták és elítélték.

Banksy graffitije a Bowery és a Houston utca sarkán álló óriási, történelmi téglafalat díszíti, amelyre először Keith Haring festett képet 1982-ben, ezután évtizedeken át újabb és újabb graffitik kerültek rá.

Dogan vízfestményének képét csütörtök este a graffiti fölé vetítették.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.