Három évet is kaphat a férfi, aki ellopta Frances McDormand Oscarját

Terry Bryant büszkén pózolgatott a szoborral a gálát követő partin.

MN
2018. 03. 07. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek kedden Los Angelesben a 47 éves férfi ellen, aki az Oscar-gálát követő Kormányzók bálján ellopta Frances McDormand amerikai színésznő frissen nyert Oscar-szobrát – írja az MTI.

A Los Angeles megyei ügyészség közleménye szerint egyrendbeli nagy értékű lopás miatt vonják felelősségre Terry Bryantet. A férfi hároméves szabadságvesztést kaphat tettéért, ha elítélik. Jelenleg 20 ezer dolláros (5 millió forintos) óvadék fejében van szabadlábon.

Bryantnek jegye volt a Kormányzók báljára, a díjátadó utáni hivatalos vacsorára. Fényképek tanúsítják, hogy büszkén mutogatta az Oscar-szobrot, mintha az övé lett volna. Egy fotósnak azonban feltűnt, hogy a gálán nem látta a győztesek között, követte és felelősségre vonta.

A rendőrség szerint Bryant szó nélkül átadta a szobrot, miután lelepleződött. A díjat még az estén visszakapta McDormand, aki a legjobb női főszereplő trófeáját nyerte el a Három óriásplakát Ebbing határában című filmért.

Az Instagramon egy korábbi fotót is felfedeztek, amelyen a hollywoodi színészcéh (SAG) díjával pózolt Bryant. A céh vizsgálatot indított, hogy jelentette-e valaki SAG-díja eltűnését. Az internetes keresésekből az is kiderült, hogy a férfi számos díjátadó rendezvényen mutatkozott sztárok társaságában.

A vádat várhatóan szerdán ismertetik egy Los Angeles-i bíróságon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.