Ismét jön a Pet Shop Boys

A 37 éve alapított szintipop duó Szegeden lép fel.

MTI
2018. 03. 26. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét Magyarországon koncertezik minden idők legsikeresebb szintipop duója, a Pet Shop Boys. A brit formáció augusztus 24-én, a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) nagyszínpadán lép fel – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A Pet Shop Boys, azaz Neil Tennant énekes-szövegíró és Chris Lowe billentyűs, dalszerző, zenei mindenes immár hetedik alkalommal lép fel Magyarországon. Először 1991-ben játszottak a Budapest Sportcsarnokban, 2000-ben a fővárosi Kapcsolat-koncerten zenéltek a Felvonulási téren, 2004-ben a Sziget Fesztiválon, 2006-ben a soproni Volton, 2010-ben a zamárdi Balaton Soundon, legutóbb pedig 2014-ben a Budapest Parkban.

Az 1981 óta létező csapat több mint 50 millió albumot adott el eddig világszerte, háromszor nyert Brit Awardsot, hatszor jelölték Grammy díjra, 42 kislemeze szerepelt a top 30-ban, közülük 22 a legjobb tízig jutott a brit listán, négy pedig első lett: a West end girls, az It’s a sin, az Always on my mind és a Heart. Hatalmas slágereik közé tartozik még a Go West, az Opportunities (Let’s make lots of money) vagy a What have I done to deserve this?

A Pet Shop Boys eddig tizenhárom stúdióalbumot készített, a legutóbbi, a Super 2016-ban jelent meg. Tavaly kezdődött az együttes újrakiadás-sorozata számos bónusszal, a szériában eddig a Please (1986), az Actually (1987), az Introspective (1988), a Nightlife (1999), a Release (2002), a Fundamental (2006), a Yes (2009) és az Elysium (2012) jelent meg, és hazánkban is kaphatók a Magneoton–Warner forgalmazásában.

A szervezők már korábban bejelentették, hogy az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napokon fellép Jess Glynne, Wilkinson, DJ-setet ad a Faithless, és koncertet ad szinte a teljes hazai könnyűzenei élvonal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.