Kizárta Oszter Sándort a máltai lovagrend

A 69 éves színművésztől elhatárolódtak, Oszternek nincs módja a rendbe való visszatérésére.

MN
2018. 03. 26. 6:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg korábban Sir Oszter Sándor néven lovaggá ütötték, és hosszú éveken át megbecsült tagja volt a máltai lovagrendnek, mára kizárták, valamint lovagtársai és a rend teljesen elhatárolódott a 69 éves színművésztől – írja a Bors.

A lapnak a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetségének elnöke azt mondta: Oszter már nem tagja a lovagrendnek. „Nem fegyelmi úton, közös megegyezéssel távolítottuk el évekkel ezelőtt a szövetségből, ami a lehető legjobb megoldás volt. Egész egyszerűen megszűnt a tagsága” – fogalmazott.

A kizárás okairól etikai indokokra hivatkozva nem közölt információkat, de leszögezte: Oszternek nincs módja a rendbe való visszatérésére. „Az eltávolítása óta eltelt időszakban lezajlott események miatt egész biztos, hogy nincs rá esély, hogy valaha is visszatérjen a lovagrendbe” – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.