Üvölteni tudna Alföldi Róbert, ha fiatalokat büntetnek, mert ki merik nyitni a szájukat

A színész-rendező abban nőtt fel, hogy ha igazságtalanságot érez, akkor kutya kötelessége tenni valamit.

MN
2018. 03. 25. 8:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem juthatunk el oda, hogy 16 éves gyerekeknek büntetéseket küldünk, csak mert ki merik nyitni a szájukat – utalt a diáktüntetések után szabálysértésért 50 ezer forintra büntetett tinédzserek ügyére Alföldi Róbert színész-rendező azon a telt ház előtt zajló beszélgetésen, amit Zalaszentgróton tartottak szombat este.

A politikamentesnek szánt, kultúráról, színházról szóló rendezvénynek eredetileg Zalaegerszeg adott volna otthont, ám a zalai fideszes képviselő, Vigh László gyakorlatilag letiltatta. Ezután döntött úgy Zalaszentgrót polgármestere, Baracskai József (Demokratikus Koalíció), hogy fölajánlja a település művelődési házát. A 444.hu tudósítása szerint már csak az előzmények miatt sem lehetett politikamentessé tenni az estét.

Veiszer Alindával, a Hír TV műsorvezetőjével beszélgetett a színész-rendező. Elmondta többek között: ő abban nőtt fel, hogy ha igazságtalanságot érez, akkor kutya kötelessége tenni valamit, de a forradalmárszerepet nem kereste, és most sem keresi. Magát egyszerre tartja konzervatívnak, például ha egy asztal megterítéséről van szó, és liberálisnak, ha arról, hogy valaki kiteljesedhessen.

A kérdésre, balos-e, Alföldi Róbert azt felelte, nem, de nem is jobbos, és vannak nemzeti érzelmei: „Ami belőlem érdekes, az mind az, hogy én magyar vagyok”. A Magyarországot egyre jobban elborító nyomasztó hangulat és gyűlölködés kikészíti, de benne is indulatok tombolnak. „Ez nem gyűlölet, indulat. A kettő nem ugyanaz” – magyarázta. Amiatt pedig dühös, üvölteni tudna, hogy büntetést kapnak gyerekek, mert ki merik nyitni a szájukat.

Az Andy Vajna tulajdonában álló TV2-höz igazoló Stohl Andrásról azt mondta: „Mélyen nem értek egyet vele, mélyen megvetem, de nem szeretem kevésbé”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.