Hol voltak a székely férfiak?

Bakondi tábornok Kölnből a német férfiakat hiányolta, mi viszont Bálványosról a székelyeket.

D. Horváth Gábor
2017. 07. 24. 9:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bálványosi szabadegyetemen brutálisan elbántak egy székely lánnyal, mert fütyült. Így fejezte ki nemtetszését a miniszterelnök mondandójával szemben a beszéde alatt. A vékony és esendő teremtést a tömegből először megütötték, a magyar konzulátus egyik alkalmazottjának férje pedig hátulról, bátran, a hajánál fogva durván a földre rántotta. Mert milyen dolog az, hogy megzavarja Orbán Viktort.

A leány percekig feküdt a porban az emberek gyűrűjében, miközben válogatott szitkok áradata zúdult rá. Azután egy őrző-védő gorilla fölállította, és a kezét, mint valami bűnözőnek, gorombán kitekerve, kivezette a kerítésen túlra. Mindez kamerák és mobiltelefonok kereszttüzében történt, magától értetődő agresszivitással és gátlástalansággal.

Aki látta az internetre is fölkerült képsorokat, nem hitt a szemének, hogy ilyen előfordulhat polgári demokraták között. Az is kiderült, hogy a nő a Paks, a mobil gát és egy hulladékgazdálkodással foglalkozó, Erdélyben működő vállalatnak a környezetet érintő szennyezése miatt tiltakozott, amely a magyar állam tulajdonában van. A fenevaddá vált hajtépő szolga később bocsánatot kért tőle, ahogyan fogalmazott, elfogadhatatlan, amit tett. Tényleg az. Amiért büntetés jár. Mert ugyan nem azért bántotta a szerencsétlen lányt, mert magyar, és Orbán Viktor szavaival élve Magyarország csak akkor lehet erős, hogy ha a világ bármely sarkában rálépnek egy magyar lábára azért, mert magyar, akkor Budapesten egy vörös lámpának ki kell gyulladnia.

Ám ilyet látva mégiscsak fény gyulladhatott volna a fejekben. Nemcsak Tényi Istvánnak, aki az eset miatt garázdaság vétségének gyanúja miatt bejelentést tett az ügyészségen, hanem másnak is. A büntető törvénykönyv nagyon pontosan fogalmaz az ilyen tettekre: aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés három évig terjedő szabadságvesztés akkor, ha a garázdaságot csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, vagy nyilvános rendezvényen követik el. Lehet válogatni.

A megmagyarázhatatlan esetről Kósa Lajos magyarázkodott a helyszínen, ahol a kormányfő beszédéről tartott sajtótájékoztatót, hátha valaki nem értette. A leány iránt a legkisebb szánalmat sem mutatva azt mondta, hogy elemezte a felvételeket, és megállapította, hogy provokáció történt. És ha bármelyik B-középbe beül az ember egy másik csapat mezében, akkor a biztonságiak az ő érdekében cselekednek határozottan, fogalmazott. Ez az értékelés azonban még akkor sem helyes, ha tőle az ember egyáltalán nem azt várja, hogy igazat mondjon. A leányt ugyanis mindenekelőtt megverték és megalázták. Ráadásul székelyként és magyarként ugyanabban a mezben volt, mint mindenki más. És a B-közép sem említhető jó példaként, amelynek tagjai eszerint a focimeccsek két órája alatt hordává válnak. Mert ilyet talán a fideszes politikusok sem várnak el a bálványosi szabadegyetem látogatóitól. Vagy mégis?

Pár napja Bakondi György is beszélt hallgatók előtt. A migránsok magatartását illusztrálva példákat ismertetett, amelyek között Köln is szóba került, ahol 2015-ben migránsok erőszakot követtek el nőkkel szemben. A belbiztonsági főtanácsadó tanulságnak szánva azt a költői kérdést tette föl a hallgatóságnak, hogy amikor mindez történt, akkor vajon a német férfiak hol voltak. S amikor ugyanezt a kérdést magyar kistelepüléseken megismételte, akkor a válaszokból az derült ki számára, hogy nálunk bizony másként lett volna.

Pedig nem biztos, hogy jól látja a dolgokat. Hiszen ha ilyen csúfság esik meg egy leánnyal Székelyföldön, akkor a székely férfiak vajon hol maradnak?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.