Nem posztolhatnak akármit a Mészáros Lőrinc lapjainál dolgozók

Körlevélben hívták fel erre az alkalmazottak figyelmét.

MN
2017. 07. 21. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körlevélben írták meg Mészáros lapjainál az alkalmazottaknak, hogy vigyázzanak, mit posztolnak ki – tudta meg a Magyar Narancs.

A lap teljes terjedelmében közölte a szétküldött dokumentumot, melyben azt írták:

„Tisztelt Kollégák! Felhívjuk munkavállalóink figyelmét a Társaság tevékenységével, szervezetével, termékeivel kapcsolatban fennálló titoktartási kötelezettség betartására, illetőleg a nyilvános fórumokon történő véleménynyilvánítás határaira, kifejezetten hangsúlyozva a közösségi médiafelületeken (Facebook, Twitter, Instagram stb.) történő megnyilvánulásokat. A Társaság jó hírnevét és gazdasági érdekeit sértő kijelentések közösségi portálokon történő megjelentetését a munkavállaló jóhiszemű együttműködési kötelezettségének megszegéseként értékeljük. Mediaworks Hungary Zrt.”

A Magyar Narancs felidézi: a meghekkelt Orbán-interjú miatt történtek személycserék, távozott a Fejér és Veszprém megyei napilap főszerkesztője és több, alacsonyabb beosztású alkalmazott is, és kisebb tisztogatások az elmúlt fél évben is történtek a megyei lapok szerkesztőségeiben. Azt írják, több olyan esetről is tudomásuk van, amikor az újságírók elbocsátásában szerepet játszott az is, hogy a közösségi portálokon kemény hangú megjegyzéseket tettek közzé a helyi vagy országos Fideszt elmarasztalva, netán a szerkesztőség irányváltása kapcsán.

Úgy tudják, a vezetőség azt is nehezen viselte, hogy a tulajdonosváltás utáni átrendeződésekkor név nélkül sok újságíró nyilatkozott az országos lapoknak az új felállásról és munkarendről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.