Orbánnak és a közmédiának is üzentek az M1 részegnek tűnő riporterén keresztül

Káoszba fulladt az élő bejelentkezés a Bajai Halfőző Fesztiválról, próbálták is lekeverni, de az sem sikerült tökéletesen.

Lakner Dávid
2017. 07. 09. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sokan vagyunk, de nem elegen – idézte Orbán Viktor kormányfő korábbi beszédét a Bajai Halfőző Fesztivál egyik résztvevője az M1 élő adásában szombaton. Majd felelevenített egy korábbi M1-es nyelvbotlást is: – Ez a fesztivál itt körülbelül már tíz éve helyi népszopássá, akarom mondani népszokássá vált – mondta.

Meszes Boglárka volt az, aki tavaly márciusban az M1-en véletlenül húsvéti népszopásokat említett, hogy aztán gyorsan helyesbítsen.

A mostani műsort is Meszes Boglárka vezette, ezúttal viszont nem ő lopta el a show-t: Bencze Péter tudósítóról már a bejelentkezés első másodperceiben kiderült, hogy épp nincs a helyzet magaslatán, pedig akkor még az üzengető interjúalany sehol sem volt. Előbb csak akadozva beszélt, igyekezett nem elrontani a „bemutathassa” szót, a végére pedig már nemcsak a formával, de a tartalommal is meggyűlt a baja. „Az idők során folyamatosan egyre többen jelentkeztek a főzéssel, ami nem egy verseny, ezt nagyon fontos elmondani, hanem inkább egy barátilag kigondolt, jó hangulatú főzés” – hangzott el a köztévé feltehetőleg ittas munkatársától végül, mielőtt lekeverték volna őt az adásból. A stúdióba kapcsoláskor jól látszik még, hogy Meszes idegesen próbálja visszakapni a szót, ami némi spéttel végül sikerült is neki, így nem tudhattuk meg, hogy a „horvátokkal, szerbekkel, sőt” sorban ki következett Bence Péter tudósításában. 

Itt nézhető meg az évi nyolcvanmilliárd forintnyi közpénzből készülő köztévé szombat esti adása, 43:21-től a Bajai Halfőző Fesztivállal. 

A 24.hu megkérdezte az MTVA-t, mi történt pontosan, illetve lesz-e következménye. Az MTVA sajtófőnöke azt válaszolta, hogy a vizsgálat szombaton elindult, az eredményét a hétfői Balatoni Nyárban ismerhetjük meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.