Sebestyén Balázs nem használhatja a Reggeli Show nevet

Védjegybitorlási pert indított a Class FM, a Fővárosi Törvényszék ideiglenesen eltiltotta Balázst a név használatától.

MN
2017. 07. 05. 7:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem használhatja a Reggeli Show elnevezést a Rádió 1-en futó műsorának megnevezésére Sebestyén Balázs, sem a cégei – írja a 24.hu. A műsorvezetőt korábbi munkaadója, a Class FM perelte be védjegybitorlás miatt, mivel szerinte Sebestyén és társai egyszerűen lefordították a Morning Show nevét, illetve lemásolták a műsort, hogy megtévesszék a hallgatókat.

A per még folyik, de június 27-én a Fővárosi Törvényszék ideiglenesen eltiltotta Sebestyént a név, illetve „a sárga színű, mosolygó, fülhallgatós napocska” logó használatától. A törvényszék döntése ugyan ideiglenes, de elvileg azonnal végrehajtandó. Viszont 15 napon belül lehet fellebbezni ellene, és valószínű, hogy Sebestyén Balázsék élni is fognak a lehetőséggel.

Michael McNutt, a Class FM tulajdonosa több éven át húzódó pereskedésre számít, amely alatt szerinte Balázsék a hallgatók megtévesztésével a Class FM hallgatóinak nagyobb részét átcsábíthatják a Reggeli Show néven futó műsorokhoz, amivel az ő védjegyük elveszíti értékét. Kérdés, hogy mekkora értéke van a Morning Show névnek, de a periratokból kiderül, hogy a Rádió 1 korábban meg akarta venni azt, vagyis van értéke a védjegynek.

A Class FM tavaly elvesztette frekvenciaengedélyét, azóta csak online fogható. Az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonában lévő Rádió 1 viszont egyre több vidéki adót kapcsol be a hálózatába, így lényegében úgy válik országos adóvá, hogy nem nyert el országos kereskedelmi frekvenciát.

A Class FM részéről Michael McNutt azt nyilatkozta az Indexnek, hogy a bírósági végzést érdemes komolyan venni, mert aki nem tesz neki eleget (jelen esetben a négy alperes), azt akár napi 200 000 forintos bírsággal is sújthatják, márpedig a Class FM figyelni fog arra, hogy a rendelkezéseket betartják-e, és ha nem, azt jelezni fogja a bíróságnak. A 200 000 forint/nap az első 30 napra vonatkozik, utána havonta duplázódik az összeg.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.