Tovább terjeszkedik Mészáros Lőrinc médiabirodalma

A Mediaworkshöz került a Nógrád Megyei Hírlap.

MN
2017. 07. 03. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte nap mint nap újabb lappal bővül Mészáros Lőrinc médiabirodalma. A kormánypárti Magyar Idők hétfői híre szerint a Nógrád Hírcentrum Kft. eladta a Mediaworks Hungary Zrt.-nek a Nógrád Megyei Hírlapot.

Így mostantól a nyomtatott napilap és az internetes portál a Mészáros-féle Opimushoz tartozó Mediaworks kiadásában jelenik meg.

Alighanem nem véletlen, hogy ilyen jól értesült Mediaworks-ügyekben a Magyar Idők. A médiavállalat 2016-os éves beszámolójához csatolt kiegészítő mellékletéből korábban kiderült, hogy Liszkay Gábor, a cég százszázalékos tulajdonosa eladja a Magyar Idők Kiadó Kft.-t a Mediaworksnek. Ám a lap kiadója jelenleg még a Magyar Idők Kiadó Kft.

Legutóbb a FourFourTwo futballmagazin magyar kiadása került Orbán Viktor jó barátjához.

A Népszabadság beszántása után nem sokkal Mészáros Lőrinc közvetett tulajdonába került Mediaworks adja ki egyebek mellett a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot. Tavaly megszerezte a Pannon Lapok Társasága (PLT) Kft.-t is, amely négy dunántúli megyében napilapok gazdája.

A Hvg.hu nyomán megírtuk, hogy a PLT közel 7 milliárd forint nettó árbevételt ért el tavaly, az adózott nyereség pedig 283 millió forintot tett ki, ezt egészítették ki a tartalékból félmilliárdra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.