Leváltási hullám Mészáros Lőrinc médiabirodalmában

A felcsúti polgármesterhez került vidéki lapok vezetőinek intenek búcsút.

MN
2017. 08. 11. 16:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken behívták a Pannon Lapok Társaságához (PLT) tartozó három megyei lap és egy városi lap legfelső vezetőjét (háromnál lapigazgató-főszerkesztő, a negyediknél vezető-főszerkesztő a titulus) és a PLT központi lapigazgatóját, majd közölték velük, hogy leváltják őket – tudta meg a 24.hu.

A portál információi szerint az egyik megyei laphoz a Mediaworkstől is érkezik vezető.

Az Orbán Viktorral készült karácsonyi interjú meghackelésének botránya a Fejér Megyei Hírlapnál robbant ki, de a PLT-hez tartozik a Zala Megyei Hírlap, a Vas Népe és a Dunaújvárosi Hírlap is, ezek lapigazgató-főszerkesztőinek (a Fejér Megyei Hírlapnál vezető-főszerkesztő irányít) intenek búcsút – teszi hozzá a 24.hu. Információik szerint a leváltást közös megegyezéssel oldják meg.

A PLT pénteken közleményben közölte az MTI-vel, hogy a Mediaworks struktúrájához igazodva a Pannon Lapok Társasága megyei lapjainál is önálló főszerkesztői munkakört vezetnek be. Azt írták, a Mediaworks Zrt. és a PLT Kiadói Kft. integrációs folyamata részeként a PLT-napilapok vezetési struktúrájában péntektől a lapigazgató-főszerkesztői munkakör megszűnik.

Tájékoztatásuk szerint a Fejér Megyei Hírlap élére Pósa Árpád főszerkesztő került; a veszprémi Napló főszerkesztője változatlanul Néző László; a Vas Népe főszerkesztője Lőrincz-Farkas Eszter; a Zalai Hírlap élén változatlanul Horváth Attila főszerkesztő áll; a Dunaújvárosi Hírlap élén Várkonyi Zsolt főszerkesztő áll lapigazgatói munkakör nélkül. A hírportálok főszerkesztői teendőit változatlanul Barankovics Ildikó online főszerkesztő látja el – tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.