Dunaújvárosban is Andy Vajna rádiója szól majd

Az egyedüli pályázó nyert, ami hálózatba kapcsolódik a Radio Plus Kft.-vel.

MN
2017. 11. 16. 15:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint a Dunaújváros 93,1 MHz frekvenciára kiírt pályázaton a tanács az egyedüli pályázó Crossborder Kft.-t nyilvánította nyertesnek. A szolgáltató kereskedelmi jelleggel, a Radio Plus Kft.-vel hálózatba kapcsolódva sugározhatja majd műsorát, 93,1 Rádió 1 néven – írja az MTI.

Jelezték azt is: a testület a Tatabánya 96,7 MHz frekvenciára kiírt eljárásban az LB Rádió Kft.-t és a Blue Hill Média Kft.-t, míg a Székesfehérvár 101,8 MHz frekvencia pályázatában a Veszprém Média Kft.-t és a Turul Média Kft.-t pályázati nyilvántartásba vette.

Az eljárások folytatásáról a múlt héten döntött a médiatanács, miután az alaki érvénytelenség miatt korábban mindkét eljárásból kizárt Regionális Rádió Kft. felülvizsgálati kérelmeit a bíróság elutasította – jelezték.

A közlemény szerint a médiatanács engedélyezte a Mária Rádió Frekvencia Kft. kérelmét, hogy a Monor 106,3 MHz médiaszolgáltatási jogosultságát a Gyál 98,9 MHz-es és a Dabas 97,5 MHz-es jogosultságaival összevonja. A médiaszolgáltató vállalta, hogy az eredeti pályázatban rögzített közszolgálati műsorok arányára tett vállalásait az újonnan létrejött körzetben is változatlan formában teljesíti.

Megírtuk, nemrég megszüntette az egyház a szegedi rádióadását (Európa Rádió). Az egyházkerület ugyanis átadta a frekvenciát Andy Vajnának, így a tulajdonában álló Rádió 1 szól a 87,9 megahertzes sávon. A változásról „csak” a szegedieknek nem szóltak, ezért vágta mellbe a hallgatókat és az egyház helyi lelkészeit az Európa Rádió lekapcsolása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.