Félreállították az egyházi rádiót Andy Vajna kedvéért

Közszolgálati ingyenfrekvencián sugározzák Szegeden Balázst és Cookyt.

MN
2017. 11. 08. 7:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

24.hu írása szerint furcsa körülmények között indult el Szegeden Andy Vajna rádiójának adása. A városban azon a frekvencián (87,9 MHz) szólalt meg a Rádió 1, amelyen eddig egy református, közszolgálati jellegű adót, az Európa Rádiót lehetett fogni. A váltás után „igazi mai slágerek”, Balázs és Cooky szól a hallgatóknak.

A váltás attól is különleges, hogy a reformátusok közösségi minősítéssel nyerték el a frekvenciát, tehát a 87,9-en jelentős mennyiségű közszolgálati műsortartalomnak kellene megjelennie korlátozott mennyiségű reklám mellett. A lap értesülése szerint viszont – példátlan módon – gördülékenyen beköltözött a frekvenciára a Vajna-adó, megtartva azt a kedvezményt is, hogy nem kell frekvenciadíjat fizetnie.

Egyelőre az nem ismeretes, hogy a reformátusok esetleg valamilyen módon hozzájárultak-e ahhoz, hogy kikerüljenek a sávról, vagy tán eladták azt a filmügyi kormánybiztosnak, az mindenesetre markánsan látszik, hogy vásárolja be magát Vajna a megyei sajtóba: az egyetlen napilapot, a Délmagyarországot már kiadóstul (Lapcom Zrt.) megszerezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.