Ismét a CNN-t bírálta Donald Trump

„A Fox televízió sokkal fontosabb az Egyesült Államokban, mint a CNN” – írta a Twitterre.

MTI
2017. 11. 26. 19:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mikroblog-bejegyzésében az elnök leszögezte: „A Fox televízió sokkal fontosabb az Egyesült Államokban, mint a CNN, csakhogy az Egyesült Államokon kívül még mindig a CNN nemzetközi kiadása a (hamis) hírek forrása, és ezek nagyon is szegényesen mutatják be nemzetünket a világnak. A külvilág nem az igazságot tudja meg tőlük.”

Az elnök bejegyzését ezúttal az teszi érdekessé, hogy az igazságügyi minisztérium a héten jelentette be: megpróbálja megakadályozni, hogy az AT&T telekommunikációs vállalat felvásárolja a Time Warner médiaóriást. A CNN a Time Warner-birodalom egyik része, bár sajtóhírek szerint szóba került, hogy az adásvételi csomagból a Time Warnert kiveszi és külön értékesíti.

Trump korábban azt ígérte, hogy „nem vesz részt” a fúzióban és nem lesz köze hozzá. A héten azonban, mielőtt a floridai Mar-a-Lago villába indult volna a hálaadás ünnepére, ismét leszögezte: nem ért egyet a felvásárlással, de nem kíván hozzászólni. „Nem veszek részt az egyeztetésekben, de személy szerint mindig is úgy éreztem, hogy ez az üzlet nem jó országunknak” – fogalmazott újságíróknak.

A CNN nem hagyta válasz nélkül az elnök Twitter-bejegyzését. „Nem a CNN dolga, hogy az Egyesült Államokat bemutassa külföldön. Ez az ön dolga. A mi munkánk a hírek közlése. Első a tény” – tette közzé hivatalos Twitter-oldalán a televízió.

Donald Trump már a tavalyi elnökválasztási kampányban is bírálta az egyébként a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton mellett nyíltan kiálló CNN-t, és bírálatát nem fogta vissza azóta sem, hogy az Egyesült Államok elnöke. Legutóbb ázsiai körútján tett közzé bíráló Twitter-bejegyzést. „A Fülöp-szigeteken kénytelen voltam a CNN-t nézni, amit már hónapok óta nem tettem, és ismét meg kellett állapítanom, hogy milyen rossz és hamis. Lúzerek” – írta az elnöki repülőgépen Trump.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.