A Médiatanácshoz fordul a Párbeszéd a TV2 műsora miatt

„Egyértelműen gyerekverésre buzdította a nézőket” a csatorna – emelték ki.

MN
2017. 12. 13. 13:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Párbeszéd feljelenti a TV2-t a Médiatanácsnál – írja közleményben a párt.

A párt felidézi, hogy a csatorna egyik műsorában az a kérdés hangzott el: „Ön szerint adhat egy pofont a szülő a gyerekének?” Kiemelték, hogy a műsorban „egyértelműen gyerekverésre buzdította a nézőket” a TV2, és emiatt a Médiatanácshoz fordulnak.

„Felháborító, hogy a kormánypropaganda zászlóshajója, a TV2 nyíltan gyermekek ellen elkövetett bántalmazásra buzdítja nézőit. Tudjuk, hogy ebben az országban minden ötödik nő olyan családban nőtt fel, ahol az apja verte az anyját és évente több ezer gyermek válik súlyosan veszélyeztetetté a bántalmazások miatt. Ezek az esetek pedig mind rávilágítanak arra, hogy a kormány teljesen lerohasztotta a gyermekvédelmi ellátást, a jelzőrendszer működésképtelen, a bántalmazások jelentős része ezért ki sem derül” – fogalmaztak.

Hozzátették, hogy álláspontjuk szerint a műsor kimeríti a büntető törvénykönyv vonatkozó passzusát és sérti a sajtószabadságról szóló törvényt, az ugyanis kimondja, hogy nem valósulhat meg egy műsorban bűncselekményre történő felhívás. „A Párbeszéd évek óta keményen küzd azért, hogy a gyermekvédelemre a magyar állam fordítson elegendő pénzt, adjon tisztességes béreket, segítse a szakemberek munkáját és vegye figyelembe a gyermekek legfőbb érdekét” – emelte ki a párt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.