Bödőcs-paródia miatt marasztaltak el egy szlovák rádiót

A rádiót egy magánszemély bejelentése alapján figyelmeztette a szlovák médiatanács.

MN
2018. 02. 02. 13:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közszolgálati Pátria Rádió Rangadó című műsorában elhangzott Bödőcs Tibor nagy sikerű Orbán Viktor-paródiája, emiatt a szlovák frekvenciatanács úgy véli, csorbult a hírműsorokra vonatkozó, objektív és pártatlan hírközlés követelménye. A rádiót egy magánszemély bejelentése alapján figyelmeztette a szlovák médiatanács – írja a Paraméter.sk.

A rádió Rangadó című műsorának egyik tavaly áprilisi adása a Soros György-féle Közép-európai Egyetem (CEU) ellen hangolt magyarországi felsőoktatási törvénnyel foglalkozott, és a felelős szerkesztő az összeállítás végére beillesztette a népszerű humorista témába vágó, Orbánt kifigurázó – „Magyar ütőérre magyar vámpírt!” elnevezésű – jelenetét.

Ám a hatóság szerint nem kellett volna. A közszolgálati érdekeket felügyelő tanács egyetlen magyar tagja, Pék Zoltán – aki maga is megszavazta az előterjesztést – a lapnak azt mondta, a paródia tartalmilag és műfajilag nem illett az adásba, ami az egész témát rossz irányba vitte el. Ha a program nem a Bödőcs-résszel zárult volna, nem is támogatta volna a rádiónak címzett figyelmeztetést. A Pátria most a legenyhébb büntetést kapta, azonban ha hasonló fordulna elő, a médiatanácsnak már pénzbírságot kellene kirónia.

A frekvenciatanács tagjainak legyártott, kétnyelvű jegyzőkönyvben szlovákul olvasható Bödőcs népszerű darabja.

„A külföld zsoldjában álló Soros György segge partján táborozó egyetem kiebrudalásával a munkát még korántsem fejeztük be” – mondat például így: „Vypšikaním univerzity sídliacej na vrchole zadku Györgya Sorosa, žoldniera zahraničia, sme ešte ani zďaleka našu prácu neskončili.” 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.